De imker van Ameland.

Tim en Tamara gaan met Opa Sippelaar over het strand naar paal 17. Opa Sippelaar heeft verteld dat een echte imker daar bijenkasten heeft. Ze lopen de “twee zeeën duinovergang” van paal 17 over. “Kijk, deze duinovergang is uitzonderlijk hoog” wijst opa Sippelaar “Hier zie je als je naar het noorden kijkt de Noordzee. Je ziet zeeschepen met containers varen en draai je je om naar het zuiden dan zie je de Waddenzee met de schepen van de garnalenvissers”.

Met opa Sippelaar op vlindersafari

Opa heeft zijn zolder opgeruimd. Langs de kant staan alle kistjes met glazen deksels en daarin de vlinderverzameling. Het zijn 12 kistjes met opgeprikte vlinders, die hij jaren geleden heeft verzameld. Dan zijn er nog de tekenblokken en schetsboeken vol met vlinders. Die liggen op een grote tafel. Verder staan er vijf stoelen, een ouderwets dia-apparaat en een wit scherm. Opa is van plan een dia-avond te organiseren voor de kinderen, hun ouders en tante Trijn.

Opa Sippelaar haalt koninginnen uit Holwerd

Ze zijn net aan de laatste bocht naar de veerboot ingeslagen als papa plotseling hard remt. “Ik zie volgens mij Opa Sippelaar staan” roept hij “hij is van Ameland af. Dat kan toch niet waar zijn?” Bij het remmen is hij op de linkerkant van de weg terecht gekomen. In de verte komen nieuwe auto’s aan, dus hij stuurt snel weer terug. Ook de tweeling op de achterbank heeft de gordel losgemaakt en kijken stomverbaasd op hun knieën naar Opa Sippelaar, die bezig is houten kisten in een vrachtwagentje te laden.

Tamara houdt een spreekbeurt over vlinders

Als Tamara op school hoort dat ze een spreekbeurt moet houden, raakt ze bijna in paniek. Tim moet een week eerder, maar die vindt het helemaal geen probleem: hij gaat praten over skaten. Als Tamara vraagt wat hij dan gaat zeggen, pakt hij zijn skateboard onder zijn arm en vertelt een kwartier vol.