De strandwacht (1)

Tim en Tamara hebben hun diploma reddingszwemmen gehaald. Als ze dat aan opa Sippelaar vertellen is hij erg trots op hen. “Jij hebt het ook gehaald, Tamara?” vraagt opa. “Dat Tim dat kan geloof ik wel, maar van jou vind ik het heel knap.” Tim vertelt: “Tamara was eerst gewoon mee . Dat was handig, want dan kon ik op haar oefenen. Zoals hoe je met een drenkeling naar de kant zwemt als je het hoofd vasthoudt.

De strandwacht (2)

Tim en Tamara hebben hun rode wetsuits aangetrokken, nu ze een ochtend mogen meewerken met de strandwachten. Als ze om half negen aankomen, zijn alle strandwachten aan het zwemmen. Tim en Tamara duiken ook meteen het zeewater in, maar dat is met de golven toch heel anders dan in het zwembad! Het eerste wat de strandwachten doen als ze ontbeten hebben is het verdelen van de taken. Wie gaan er vandaag naar Nes en Hollum en wie blijven er in Buren?

Het verdwijnende eiland

Opa Sippelaar heeft samen met natuurgids Jan Kienstra kinderen bij zich geroepen op het strand in Nes. Tim en Tamara zijn er ook, ze kennen Jan Kienstra van de les op de Kardinaal De Jongschool en van het korren op het strand. Lisa uit groep zeven is er ook bij, Jan Kienstra is haar opa. “Vroeger stonden hier toch hotels opa?” vraagt Lisa. “Ja,” knikt Jan Kienstra, “dat is een beetje een verdrietig verhaal”. Opa Sippelaar en Jan Kienstra stappen samen naar de waterkant, daar waar het strand begint.